Ουγκάντα: Συνέντευξη με έναν κανίβαλο [Βίντεο]
Ουγκάντα: Συνέντευξη με έναν κανίβαλο [Βίντεο]

Κατά το τελευταίο έτος, έχουν υπάρξει αυξανόμενες αναφορές για κανιβαλισμό στην Ουγκάντα. Σχετικά περιστατικά έχουν καταγραφεί τουλάχιστον από το 2011.

Η Vocativ έστειλε τον Αμερικανό σκηνοθέτη Μάθιου Γκολντμαν στην χώρα για να μιλήσει ο ίδιος με τους ανθρώπους που εφαρμόζουν αυτή την αποτρόπαια πρακτική.

Στην Ουγκάντα ο Γκόλντμαν συναντήθηκε με τον Baboola, έναν κανίβαλο, ο οποίος του μίλησε για την κατάσταση στην Ουγκάντα και γιατί τρώει ανθρώπινη σάρκα.

Όπως αναφέρει και το Βusiness Ιnsider ο κανιβαλισμός έχει σημειώσει άνοδο στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Μια έγκυος γυναίκα και το παιδί της σκοτώθηκαν και φαγώθηκαν στο Ρακάι, μια συνοικία στην πρωτεύουσα της Ουγκάντας Κιγκάλι, τον Μάρτιο, ενώ 14 άνθρωποι έχουν συλληφθεί για το περιστατικό.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντα έχει τηρήσει αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών και κατά τους τελευταίους μήνες, οι άνθρωποι έχουν καταστρέψει τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των υπόπτων για κανιβαλισμό.

Ακόμη και ο Τζόζεφ Κόνι ηγέτης του πολύ-δυσφημισμένου Στρατού Αντίστασης του Κυρίου, έχει κατηγορηθεί για κανιβαλισμό. Υπήρξαν αναφορές ότι υποχρεώνει τους στρατιώτες του να πίνουν το αίμα των εχθρών.

Ο Baboola είπε στον Γκολντμαν ότι μυήθηκε στον κανιβαλισμό από έναν συγγενή, ο οποίος του είπε το κρέας ήταν «καλό» και ότι έπρεπε να το φάει.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τρώει μόνο ανθρώπους που είναι ήδη νεκροί και δε τους σκοτώνει, ωστόσο εξηγεί τα περιστατικά δολοφονίας με το γεγονός ότι πολλοί υποστηρίζουν ότι είναι καλύτερα να τους τρώνε όταν έχουν μόλις πεθάνει.

defencenet

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications