Προπηλάκισε φοιτήτρια επειδή του ζήτησε απόδειξη για το ενοίκιο!
Προπηλάκισε φοιτήτρια επειδή του ζήτησε απόδειξη για το ενοίκιο!

Με όρεξη για μάθηση, νέες εμπειρίες και γεύση από Γαλλία μία Ιταλίδα 21χρονη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής ετοίμασε τις αποσκευές της και έφτασε στο Παρίσι.

Το όνειρό της να παραμείνει για λίγους μήνες στη γαλλική πρωτεύουσα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus είχε εκπληρωθεί και το μόνο που έλειπε ήταν να βρει ένα κατάλυμα. Ωστόσο, η επιχείρηση εύρεσης διαμερίσματος αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολη και στη συνέχεια εξαιρετικά περιπετειώδης.

Η Ελιζαμπέτα Σερούγκι από την Μπολόνια της Ιταλίας απεγνωσμένη που δεν κατάφερνε να βρει ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι, είπε το «ναι» σε ένα χώρο μόλις επτά τ.μ. με τιμή ενοικίου στα 400 ευρώ.

«Ήμουν απεγνωσμένη. Δεν ήξερα τι να κάνω. Κανείς στο Παρίσι δε θέλει να νοικιάσει σε ξένους», δηλώνει η νεαρή στην Repubblica. Όμως, η είδηση που έκανε το γύρο της Γαλλίας και της Ιταλίας δεν ήταν τόσο οι δυσκολίες που συναντούν σπουδαστές σε ξένες χώρες, αλλά η βίαιη αντιμετώπιση που δέχθηκε από τον ιδιοκτήτη του «κουτιού» όταν του ζήτησε απόδειξη για το ενοίκιο που κατέβαλε.

Όταν η νεαρή που έφτασε στη Γαλλία τον περασμένο Σεπτέμβριο ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να πληρώσει με επιταγή γιατί δεν είχε στη διάθεσή της 400 ευρώ σε μετρητά, ο άνδρας αντέδρασε έντονα, απαιτώντας μόνο μετρητά. Όταν στη συνέχεια του ζήτησε να της δώσει απόδειξη για την επιταγή, η αντίδρασή του ήταν εντονότερη. Λίγες ημέρες αργότερα, όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, ο ιδιοκτήτης επέστρεψε στο διαμέρισμα της νεαρής δίνοντάς της ένα χαρτί χωρίς αξία, στο οποίο ανέφερε ότι φιλοξενούσε τη φοιτήτρια.

Αφού, λοιπόν, η 21χρονη αποφάσισε ότι έπρεπε να φύγει από το διαμέρισμα αναζητώντας κάποιο άλλο, ο ιδιοκτήτης την προπηλάκισε φωνάζοντας «βρωμιάρα Ιταλίδα» και κατηγορώντας την ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει το ενοίκιο, ενώ τη στιγμή που η νεαρή επιχείρησε να καλέσει την αστυνομία από το κινητό της, εκείνος την έσπρωξε και πέταξε το τηλέφωνο στο δάπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, άρχισε να της πετάει τα πράγματα έξω από το διαμέρισμα.

Τελικά μία γειτόνισσα της Σερούγκι κάλεσε την αστυνομία με αποτέλεσμα ο ευέξαπτος κύριος να μεταφερθεί στο τμήμα. Όπως αναφέρει η νεαρή, ο άνδρας είναι παλιός γνώριμος των τοπικών αρχών καθώς έχει συλληφθεί στο παρελθόν για επίθεση και τώρα κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έως τριών ετών αλλά και πρόστιμο 3.000 ευρώ, μετά τη μήνυση που του άσκησε η φοιτήτρια.

Παρά την περιπέτειά της, η Σερούγκι δεν επιθυμεί να εγκαταλείψει το Παρίσι και να επιστρέψει στην Ιταλία, αλλά σίγουρα θα βρει καινούριο διαμέρισμα αφού πρώτα βεβαιωθεί για την προσωπικότητα του ιδιοκτήτη του.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications