προετοιμαζόμουν το έδαφος για χερσαία επιθεση
προετοιμαζόμουν το έδαφος για χερσαία επιθεση

Το Ισλαμικό Κράτος ξεπερνά τα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για την τρομοκρατία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκλ στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εκτιμά ότι η απειλή του Ισλαμικού Κράτους μπορεί να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά μόνο με στρατιωτική παρέμβαση στο εσωτερικό της Συρίας.

Εξαιτίας της πολυπλοκότητας, του οικονομικού πλούτου και της στρατιωτικής ισχύς των τζιχαντιστών μαχητών μπορεί να ξεπεράσει την απειλή της Αλ Κάιντα σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Πενταγώνου, εκφράζοντας φόβους για το ενδεχόμενο επιστροφής των ευρωπαίων ή αμερικανών τζιχαντιστών που μάχονται στο πλευρό του ISIS στις χώρες καταγωγής τους.

Μέχρι στιγμής, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επεδίωξε να περιορίσει τη νέα αμερικανική στρατιωτική εκστρατεία στο Ιράκ στην προστασία των Αμερικανών διπλωματών και των πολιτών που είναι σε άμεση απειλή. Ακόμα και μετά το φρικιαστικό τρόπο που δολοφονήθηκε ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζέιμς Φόλεϊ, ο Ομπάμα θεωρείται απίθανο να προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμη στρατιωτική εμπλοκή του είτε στο Ιράκ είτε στη Συρία, καθώς προσπαθεί να αποφύγει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών σε ένα ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν έχει αποκλειστεί μια κλιμακούμενη στρατιωτική δράση εναντίον των ακραίων τζιχαντιστών οι οποίοι έχουν αυξήσει τις ευθείες απειλές εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ. «Δεν έχουμε λάβει απόφαση για να αναλάβει πρόσθετες δράσεις αυτή τη στιγμή, αλλά πραγματικά δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο πρόσθετων επιχειρήσεων κατά του ISIL αν αυτό κριθεί αναγκαίο», είπε ο Μπεν Ρόουντς ένας ανώτερος σύμβουλος του προέδρου Ομπάμα.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications