Το στίγμα τού να είσαι άνθρωπος,Homo sapiens
Homo sapiens

φωτογραφία με την ψεύτικη εξέλιξη του ανθρώπου

Είναι απορίας άξιο το πόσα πράγματα κατέβασε απ' το μυαλό του ο Homo sapiens, μόνο και μόνο επειδή απαλλάχθηκε από τις τρίχες του κορμιού του και φόρεσε ψηφιακό ρολόι. Κι αυτό γίνεται ακόμη πιο σαφές στη συναναστροφή μας με μη ανθρώπινα ζώα. Εννοείται ότι θεωρούμε τους εαυτούς μας, σε σχέση ,ε αυτά, καλύτερους: ναι ... για την ακρίβεια είμαστε ό,τι καλύτερο, η κορωνίδα τα δημιουργίας, αν και όλα τα δεδομένα κραυγάζουν ότι δεν είμαστε παρά οι Νεάντερταλ του Αύριο. Στην ψυχαναγκαστική του προσπάθεια ο άνθρωπος να ξεχωρίσει από «το ζώο», ο Homo demens* στην πραγματικότητα δε σταματάει μπροστά σε οποιαδήποτε ηλιθιότητα.Στο μεταξύ, με πολλά ζώα όχι μόνο έχουμε μεγάλη γενετική συγγένεια, αλλά μοιραζόμαστε κιόλας πολλά βασικά συναισθήματα.

Το ότι οι στενότεροι συγγενείς μας, οι χιμπατζήδες, οι μπονόμπο, οι γορίλες και οι ουρακοτάγκοι διαθέτουν «Εγώ» και «συνείδηση», το ότι πενθούν τους νεκρούς τους και σχεδιάζουν το μέλλον, θα μπορούσατε να το έχετε και προσωπικά παρατηρήσει, ξέρετε όμως ότι ακόμα και τα γουρούνια αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και διαθέτουν τις ίδιες γνωστικές επιδόσεις με τα πρωτεύοντα θηλαστικά;

Ξέρατε ότι οι αγελάδες κλαίνε για το χαμό των μοσχαριών τους και ότι στους στάβλους η κατάθλιψη δεν αποτελεί καθόλου σπάνιο φαινόμενο; Ότι οι κότες συνεννοούνται μεταξύ τους σχετικά με την ποιότητα της τροφής και ότι η καρδιά τους αρχίζει να χτυπάει δυνατά, όταν αντιληφθούν ότι τα κοτοπουλάκια τους διατρέχουν κάποιο κίνδυνο; Πολλά ζώα αυτής της Γης νοιώθουν απόλαυση και πόνο, χαρά και λύπη, ελπίδα και άγχος, όπως ακριβώς κι εμείς. Αν καταλαβαίναμε ότι με όλα τα άλλα ζωντανά πλάσματα μας συνδέει μια εξελικτική συνέχεια, θα συνειδητοποιούσαμε ότι δεν είμαστε παρά «ζωντανά που θέλουν να ζήσουν ανάμεσα σε ζωντανά , που θέλουν να ζήσουν», και ο τρόπος σκέψης και δράσης μας θα άλλαζε ριζικά. Θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη επανάσταση της ανθρώπινης ιστορίας.

Αλλά ο Homo demens δεν μπορεί να ανεχθεί κάτι τέτοιο. Με την ίδια βλακώδη θρασύτητα, με την οποία, χρόνο με το χρόνο, οδηγεί εκατομμύρια συνανθρώπους του σε λιμοκτονία, στρέφεται και εναντίον των συγγενών του στο ζωικό βασίλειο, έχοντας εξοικειωθεί με το γεγονός ότι μόνο στη Γερμανία, κάθε χρόνο, σφαγιάζονται 40.000.000 (σαράντα εκατομμύρια) γουρούνια, δεν του φαίνεται καθόλου παράξενο, που για κάθε ένα από αυτά τα έξυπνα και ευαίσθητα ζώα έχει προβλεφθεί ένα τετραγωνικό μέτρο ζωτικού χώρου, που δεν θεωρεί κανείς απαραίτητο να τα ναρκώνει κατά τη στείρωση και που πέρα από αντιβιοτικά, θα πρέπει να τους χορηγεί και ψυχοφάρμακα, για να μπορούν να αντέξουν τα βασανιστήρια μιας ζωής στο έλεος των ανθρώπων, μέχρι να ωριμάσουν για το μαχαίρι του σφαγέα...

...Σύμφωνα με εκτιμήσεις του WWF (World Wide Fund for Nature) από το 1970 μέχρι το 2005 η βιοποικιλία μειώθηκε κατά 27%...

...Η καταστροφή τούτη τη φορά δεν προέρχεται από μετεωρίτες, (που εξαφάνισαν τους δεινόσαυρους πριν από 65 εκατ. χρόνια και καλά! ) , αλλά από ένα ον, που ανήκει στην ίδια Γη, τον Homo demens, ο οποίος με την άκρως βλακώδη συμπεριφορά του οδηγεί τον εαυτό του και άλλα είδη στον όλεθρο, γιατί προφανώς δεν βλέπει την ώρα να αποχωρήσει από το παλκοσένικο της ζωής.

Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, μέσα στις τελευταίες δεκαετίες έχουμε επιτελέσει σημαντικά κατορθώματα: δηλητηριάσαμε τα εδάφη, μολύναμε τον αέρα, υπερ-αλιεύσαμε τις θάλασσες, ξεπατώσαμε ολόκληρα δάση. Καταφέραμε, μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα, να λεηλατήσουμε φυσικούς πόρους, οι οποίοι υπήρχαν εκεί για εκατομμύρια χρόνια και σε αντιστάθμισμα, να εφεύρουμε τεχνολογίες, οι οποίες κάνουν τεράστιες εκτάσεις γης, για χιλιάδες χρόνια, μη κατοικίσιμες. Πιστέψτε με: αν μπορούσαμε να αποχωρήσουμε από τη λέσχη του Homo sapiens demens, - όπως αποχωρούμε, χωρίς ιδιαίτερες διαδικασίες, από ένα μίζερο αθλητικό όμιλο, από ένα κόμμα όπου βασιλεύει η βλακεία, από ένα θρησκευτικό δόγμα όπου κυριαρχούν οι ηλίθιοι-, θα το είχα κάνει προ πολλού. Όμως είναι γνωστό ότι η αποχώρηση από τον Homo sapiens demens είναι -εν ζωή - αδύνατη. Είμαστε εκ γενετής μέλη αυτής της λέσχης, είμαστε καταδικασμένοι να κουβαλάμε εφ' όρου ζωή το στίγμα της ανθρώπινης φύσης μας.

*demens= παρανοϊκός, αλλοπρόσαλλοςαπό το βιβλίο του Μίχαελ Σμιτ-Σάλομον "Όχι άλλοι βλάκες στην εξουσία".
εκδόσεις Γράμματα
Ο συγγραφέας είναι Καθηγητής Φιλοσοφίας σε Πανεπιστήμιο της Γερμανίας

Κύριοι, αυτό που διαβάσατε ήταν μια γεύση από το τρομερό αυτό βιβλίο.
Θα ακολουθήσουν κάποια κείμενα, στο κυρίως θέμα -Βλάκες στην εξουσία- όπου θα δείτε και για την Ελλαδίτσα μας τι ισχύει και τι γίνεται.
Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να σας άγγιξε και να σας προβλημάτισε ό,τι διαβάσατε πιο πάνω.
Εις το επανιδείν (ή "εις το επαναγράφειν"!hopedies.pblogs.gr/

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications