Νεφιλείμ Nephilim  αυτοί που έπεσαν από τον ουρανό ,άγγελοι που έπεσαν στην ΓΗ
Νεφιλείμ Nephilim αυτοί που έπεσαν από τον ουρανό ,άγγελοι που έπεσαν στην ΓΗ

Η Νεφελίμ (πληθυντικός) είναι οι απόγονοι «γιοι του Θεού» και οι «κόρες των ανθρώπων» στη Γένεση 6:4, ή γίγαντες που κατοικούν στην Χαναάν κεφαλαίο 13:33. Μια παρόμοια λέξη με διαφορετικούς ήχους φωνηέντων-χρησιμοποιείται στον Ιεζεκιήλ 32:27 αναφέρεται σε νεκρούς πολεμιστές Φιλισταίων.

Στην Εβραϊκή Βίβλο και σε αρκετά παλαιοχριστιανικά συγγράμματα, Νεφελίμ σημαίνει έκπτωτοι είναι ένας λαός που δημιουργούνται από την διασταύρωση της "γιοι του Θεού" και τις "θυγατέρες των ανθρώπων". Το Nephilim λέξη που μεταφράζεται αόριστα ως Τιτάνες ή σε μερικές Βίβλους, και αφήνεται αμετάφραστο σε άλλους.

Η φράση "γιοι του Θεού" μερικές φορές μεταφράζεται στα αγγλικά ως "γιοι των θεών". Η εβραϊκή λέξη "Ελοχίμ", είναι μια μορφή πληθυντικού, αλλά συχνά χρησιμοποιείται με μοναδικα ρήματα και επίθετα (όπως στην προκειμένη περίπτωση), όταν η μόνη έννοια είναι παραδοσιακή έννοια του όρου.

Η παραδοσιακή εβραϊκή άποψη, που απορρέουν από το Βιβλίο του Ενώχ, είναι ότι οι πατέρες των Νεφελίμ, η «γιοι του Θεού», (μια κατηγορία πεσμένων αγγέλων άγγελοι που έπεσαν στην ΓΗ )? Ωστόσο, υπάρχει κάποια διαμάχη για το θέμα σε αυτό σημείο.

Μερικοί σχολιαστές προτείνουν οτι οι Νεφελίμ πιστεύεται να έχουν πατέρας από τα μέλη μιας πρωτο-Εβραϊκά πάνθεον, και είναι μια σύντομη αναλαμπή της πρόωρης θρησκεία στα Εβραϊκά, Άλλοι, ειδικά μερικοί Χριστιανοί, προτείνουμε το «υιοί του Θεού» ήταν πλήρως ανθρώπινο. Έχει προταθεί ότι απαλλάσσοντας τη Γη αυτών των Νεφελίμ ήταν ένας από τους σκοπούς του Θεού για τη Γη πλημμύρες στην εποχή του Νώε

Παρά το κείμενο της Αγίας Γραφής και την παραδοσιακή ερμηνεία του, η ιδέα ότι θεϊκά όντα ζευγάρωσαν με τους ανθρώπους είναι αμφιλεγόμενη, ιδιαίτερα μεταξύ των Χριστιανών, οι οποίοι αναφέρουν στη διδασκαλία του Ιησού στο βιβλίο του Ματθαίου ότι οι άγγελοι δεν παντρεύονται (την παράγραφο την έχουν υπό αμφισβήτηση επειδή ο Ιησούς είπε ότι ο αναστημένος δεν παντρεύονται στον ουρανό, αλλά είναι σαν τους αγγέλους).

Αρά δεν μας τα λένε όλα παρά μονό όσα ήθελαν η ιδέα των αγγέλων και ζευγάρωμα με τους ανθρώπους ειναι δυσάρεστο έχουν προτείνει πιο εικονιστικά ερμηνείες των Νεφελίμ,συμπεριλαμβανομένης και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας, την παραδοσιακή η άποψη της Γένεση 6:1 ότι ο υπαινιγμός αναφέρεται σε ορισμένους άνδρες από τη θεϊκή καταγωγή ,και κάλεσε τους γιους του Θεού ( βλέπε Δευτερονόμιο 14:01. 32:5), άρχισε να συνεχίσει σαρκική συμφέροντα, και έτσι πήρε τις συζύγους των θυγατέρων των ανθρώπων, δηλαδή, εκείνοι που ήταν άπιστοι κατέβηκαν από τον Κάιν. Αυτή είναι και η άποψη που παρουσιάζεται, ακόμα στα αρχαία έργα, ιδιαίτερα το δεύτερο βιβλίο του Αδάμ και της Εύας.

Rephaim Rephaim είναι ένα γενικό τίτλο ότι το βιβλίο του Ιησού του Ναυή δόθηκε στους ιθαγενείς της Παλαιστίνης, τα οποία στη συνέχεια κατέκτησε και στερημένους από τις φυλές Κανανίτης. Ήταν γνωστό ότι τα Μωαβίτες ως Emim, δηλαδή, «φοβισμένοι», (Δευτ. 2:11), και με την Αμμωνίτες ως Zamzummim. Στα βιβλία του Σαμουήλ, αναφέρει ότι μερικοί από αυτούς βρήκαν καταφύγιο ανάμεσα στους Φιλισταίους, και εξακολουθούσαν να υπάρχουν στις μέρες του Δαβίδ. Δεν γνωρίζουμε τίποτε για την καταγωγή τους.

Anakim Στην Τορά, ο Anakim είναι οι απόγονοι του Anak, και κατοίκησαν στο νότιο τμήμα της Παλαιστίνης, στη γειτονιά της Χεβρώνας. Στις ημέρες του Αβραάμ που κατοικούσαν στην περιοχή μετά γνωστή ως Εδώμ και Moab, ανατολικά του Ιορδάνη ποταμού. Έχουν αναφερθεί από τους κατοίκους της γης της Χαναάν. Το βιβλίο του Ιησού αναφέρει ότι ο Ιησούς του Ναυή τελικά τους έδιωξαν από τη γη, εκτός από λιγους που βρήκαν καταφύγιο στις πόλεις της Γάζας, Γαθ, και Ashdod. Οι Φιλισταίων γίγαντες τους οποίους αντιμετώπισε ο David ήταν δήθεν απόγονοι του Anakim.

Νεφελίμ σε άλλα έργα Η ιστορία των Νεφελίμ είναι πληρέστερα στο βιβλίο του Ενώχ (μέρος της Αιθιοπίας βιβλικό κανόνα). Υπάρχουν επίσης αναφορές σε αυτά οτι είναι απόγονοι στα βιβλία της Judith, Σειράχ, Βαρούχ, και Σοφία Σολομώντος.

Nephilim Υπήρξαν πολλές ενδιαφέρουσες προσπάθειες για συμφιλίωση με τη μυθολογία της εξέλιξης, η θεωρία είναι ότι η μυθολογία συχνά περιέχει δόση αλήθειας, με τη μορφή ενός εξαιρετικά διαστρεβλωμένη "λαϊκή μνήμη" των γεγονότων στο μακρινό παρελθόν της εξέλιξης του ανθρώπινου .

Σε αυτό το πλαίσιο, οι Νεφελίμ έχουν συσχετιστεί με τα πάντα,με εξωγήινους στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον εξορθολογισμό της ύπαρξη τους. Μια θεωρία είναι ότι οι Νεφελίμ ήταν στην πραγματικότητα οι Νεάντερταλ, ή Νεάντερταλ-υβρίδιο Homo sapiens.Θεωρείται από αυτούς τους ανθρώπους ότι ο σύγχρονος άνθρωπος μοιράζονταν αρκετές χιλιάδες χρόνια ιστορίας με το Νεάντερταλ, αλλά και ότι η περιοχή της Μέσης Ανατολής ήταν κατ 'οίκον επιζών του Homo sapiens ή neandertalensis. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό ότι η λαϊκή μνήμη αυτών των πλασμάτων επέζησε μέσω της μυθολογίας, αλλά όχι κατ 'ανάγκη με τον τρόπο που έχουν φανταστεί.

Επιπλέον, φαίνεται ότι ο Νεάντερταλ υιοθέτησε κάποιες από τις τεχνολογικές και πολιτιστικές καινοτομίες . Έτσι η θεωρία, επιζών Νεάντερταλ ή υβρίδια μπορεί να ήταν πολύ μεγάλοι και ισχυροί άνδρες.

Ένα σημαντικό μειονέκτημα σε αυτή την "θεωρία" μερικοί έχουν προτείνει ότι η Άνθρωπος του Νεάντερταλ είναι στην πραγματικότητα ήταν ελαφρώς μικρότεροι από ό, τι σε ύψος, η οι sapiens, και είναι απίθανο να έχουν ονομαστεί γίγαντες,ήταν γίγαντες σε σχέση με τους προκατόχους , Australopithecus και τους Homo habilis. Φυσικά, αυτό το ελάττωμα μπορεί εύκολα να επιλυθεί αν θυμηθεί κανείς ότι η λέξη Νεφελίμ που περιγράφηκε προηγουμένως σημαίνει «έκπτωτοι» και όχι γίγαντες, η λέξη που μεταφράζεται στο βασιλιά James Bible ως "γίγαντες", αναγνωρίζεται μια λανθασμένη μετάφραση.

Post A Comment:

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις Push Notifications